09-06-2017

Zaterdag 10-06-2017 - Chindogu met Arduino

De opdracht was om een 'Smart Chindogu' te ontwikkelen en te bouwen. Een Chindogu is een soort van nutteloos ding waar je niks aan hebt. Dus ik bedacht een slimme mok met een temperatuursensor en een ventilator. Als het water in de mok heet is, begint de ventilator te waaien. Hoe kouder het water wordt, hoe minder snel de ventilator gaat draaien. Leuk idee, nu de uitvoering nog...
Mijn naam is Christel van Drunen. Een 2e jaar CMD-studente van Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Ik wil mezelf graag specialiseren op het gebied van Grafisch Vormgeven, maar momenteel leer ik ook een stukje elektrotechniek, en dan voornamelijk het werken met een Arduino.

Arduino, ik vind het maar lastig.

Na wat inlooplessen, tutorials kijken en Googlen, kwam ik er nog niet uit met mijn Arduino. Toen werd ik getipt door een oude bekende van mij. Ze vertelde dat ik contact op moest nemen met Pieter Verhees, die zou mij daarin kunnen helpen. Ik bedacht mij geen seconde en heb Pieter gelijk een mail gestuurd. De maandag erop zat ik bij Pieter aan tafel.

Pieter heeft mij de basis van Arduino opnieuw uitgelegd; waar je moet beginnen, hoe je alles ook alweer aansluit en hoe je dat het beste kan aanpakken. Met behulp van tekeningen en schetsen, begon ik de logica er weer in te zien. Stap voor stap werd het weer duidelijk.

We begonnen met het aansluiten van een LDR (lichtsensor), dit kun je gewoon opzoeken op internet. Vervolgens het aansluiten van de DC motor, ook dit kun je gewoon opzoeken op internet. Het belangrijkste is dat het cirkeltje rond is; er is een input en een output. Wat ik geleerd heb is dat elk component aangesloten moet worden met twee draadjes en dat je goed moet berekenen welke weerstand je nodig hebt om kortsluiting te voorkomen.

Nadat dit was gelukt, besloten we dat ik de rest zelf thuis ging afronden (de LDR vervangen voor een temperatuursensor (TMP36)). Door de uitleg van Pieter is dit helemaal gelukt!

Benieuwd naar mijn eindwerkstuk? Bekijk het hier: https://www.youtube.com/watch?v=2uo-vD76gcU&feature=youtu.be

Ik wil Pieter nogmaals bedanken voor de goede hulp.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hi, bedankt voor je reaktie.
Zodra ik het bericht gelezen heb zal ik er zo snel mogelijk op reageren.

Pieter